Af Merete Juul

Bladgrønt

Her er min yndlingsopskrift på "spinat", som kan laves af alle former for bladgrønt - og gerne flere slags sammen - quinoa, havemelde, bladbede, Stolt Henriks Gåsefod,  Magenta Spreen, løgkarse, vilde melder, grønkål og - især i det tidlige forår - brændenælde, skvalderkål, kulsukker, kvan, katost:

1 løg
1-2 fed hvidløg
stor portion skyllede blade (de falder meget sammen ved opvarmning)
Olivenolie
Gurkemeje
Kikkoman soya
Soy Cuisine eller fløde

Løget skæres i tern og sauteres let i en wok/pande med olie og gurkemeje
det fintskårne/hakkede hvidløg kommes på
de groftskårne blade kommes på ad nogle omgange
Når de er faldet, sammen kommes soya og soyafløde/fløde på og det hele får et kort opkog.

Retten kan varieres i det uendelige ved at bruge de forskellige slags blade, man har i haven.  Om vinteren er det især grønkål og bladbede jeg bruger, da jeg flytter begge slags ind i drivhuset, når tomat- og peberbedene ryddes.  Så får man også de mange lækre små "broccoliskud", når grønkålen begynder at få blomsterknopper. 

Ebba Møller