Af Merete Juul

Feijon Preto, chokoladekage med sorte bønner

Denne opskrift bringer jeg med tilladelse fra Louisa Lorang, som har lavet den i Go Morgen Danmark. Jeg har modereret pynt og tilbehør, og jeg bruger ikke køkkenmaskiner, men håndkraft.

 

200 g kogte sorte bønner

100 g blødt smør

100 g rørsukker

100 g smeltet, mørkchokolade

korn af ½ stang vanilje

1 nip salt

½ dl kakao

1 tsk. bagepulver

½ tsk. natron

5 æg

Blend bønnerne i en foodprocessor, kom smør og sukker i foodprocessoren og blend til massen er glat og samlet. Kom smeltet chokolade i og blend igen. Kom vanilje og sukker i og bland kakao, bagepulver og natron sammen. Blend æggene i et ad gangen. Fyldes i springform foret med bagepapir og bages  ved 185 grader i 25-35 minutter, eller til den er gennembagt.