Af Merete Juul

Hvidløg, Estisk Rød Chokoladekage

Denne chokoladekage er kreeret til Hvidløgsdagen 2013. Først bliver man overrasket, derefter synes de fleste, at smagen er vidunderlig. Hvidløg går fint i selskab med chokolade.

 

Ingredienser:

Bund:

3 æg

300 gr. sukker

150 gr. hvedemel

1 dl. kakao

Lidt salt

125 gr. smør

4 fed Estisk Rød hvidløg

Top:

40 gr. smør

1 dl. piskefløde

65 gr. sukker

¾ dl. flydende honning 

100 gr. kokosmel

 

Bund: Pisk æggene med sukker til det er skummende. Drys mel, kakao og lidt salt i skummet igennem en si. Tilsæt smeltet smør og derefter de pressede hvidløgsfed. Hæld dejen i en smurt springform eller bradepande. Bag bunden i ca. 20 min. ved 200 grader.

Top: Smelt smør, piskefløde, sukker og honning og rør kokosmel i. Smør blandingen oven på kagen og bag videre i ca. 15. min. til toppen er gylden.

Kagen er kraftig og tæt i konsistensen.

Kirsten Hedegaard