Af georginer

Hvidløg i balsamisk eddike

 

Når man først har egne hvidløg fra haven, kan man fråse i dem. Det kan også være svært at nå at få spist alle, inden de begynder at spire hen i forårsmånederne. Derfor er det en god ide, at konservere dem som tilbehør til italiensk antipasti eller en god pate.

 

 

 

 
 


1 dl balsamicoeddike (evt. hjemmelavet solbæreddike) gives et kort opkog med en smule vand, 80 g sukker, en rosmarinkvist/ salviedusk, 1 1/2 tsk. hele peberkorn og evt. lidt chili. Tag af varmen og lad lagen trække imens man piller et antal hvidløgsfed ca. 15-20 fed. Det går nemmest, hvis man hælder lidt kogende vand over feddene og derefter straks koldt vand. Hvidløgene gives et kort opkog i kogende vand tilsat lidt salt. Hæld dem derefter i en sigte og post koldt vand på fra hanen. Nu skal de have et par opkog i eddiken, hæld dem i en sigte og gentag processen et par gange. Til sidst fyldes feddene på steriliserede glas, lagen hældes over og glassene lukkes til. Glassene stilles koldt eller i køleskab i ca. 3 uger. Herefter er de klar til at servere.