Af Marianne Stub

Kræft forebyggende tomater

Hej allesammen.

Ville lige høre om nogen ligger inde med disse tomater

http://politiken.dk/viden/ECE2197683/genmodificeret-lilla-tomat-kan-maas...

Om ikke anden så lige gøre opmærksom på at de er derude et sted :D

Synes de lyder super spændende. 

Gi lyd hvis finder dem et sted tak :D

 

Hilsen Marianne

Tomater

Jeg havde disse tomater sidste år og de hedder Indigo Rose. Har vist lidt frø fra sidste år.

 

Lene Hammerum

Tomater

Hej Lene.

Er det nogen frø du vil af med :D ?
Jeg synes de kunne være sjove at prøve og jeg vil gerne bytte med noget andet eller betale portoen :D

 

Marianne Stub

Anthocyaniner ja, GMO nej

'Indigo Rose' er en "frøkonstant" tomatsort, der er fremkommet ved traditionel forædling og ikke gen-modificering. Den kan også købes fra netbutikker i DK (men siges af dem, jeg kender der har prøvet, ikke at smage særligt interessant). Men måske kan de bruges til saft og piftes lidt op? Andre tomater, hvis man falder over dem f.eks. på engelske sider, er 

Anthocyanin Tomatoes:Blue Beauty.Indigo Apple,Orange Fleshed Purple Smudge,Purple Dragon,Siberian Tiger.
Der er en meget interessant artikel (på engelsk) om Indigo Rose: http://horticulture.oregonstate.edu/purple_tomato_faq, der forklarer tomatens egenskaber og bekræfter at den ikke er fremkommet ved brug af GMO.

 

Tomater.

Jeg syntes smagen var udmærket fra drivhuset, men dem jeg tog ind og modnede sent i efteråret smagte ikke godt, de var sure.

 

Lene Hammerum.

To forskellige sorter

Jf. denne artikel er der tale om to forskellige sorter: https://en.wikipedia.org/wiki/Blue_tomato
 

En sort (Indigo Rose) som er fremavlet ved konventionelle krydsnings og sorteringsmetoder ved Department of Horticulture, Oregon State University.

 

Og en anden sort som er skabt på det engelske forskningscenter John Innes Centre ved hjælp af gensplejsning.  Denne sort skulle i følge artiklen på wikipedia indeholde 100 gange så høj en koncentration af anthocyanin i forhold til Indigo Rose. 


Man kan købe frø af Indigo Rose men de genmodificerede planter bliver lige nu kun dyrket på et enkelt sted i Canada og tomaterne kun brugt til juiceproduktion - står der på wikipedia. 

alle modne tomater kan forebygge og helbrede kræft

hei.. Jeg læste lige med her og undrer mig lidt over at det skulle være specielle sorter.. Min far døde af kræft i 2002 og det år, eller året før, var der allerede nyt om tomatens helbredende egenskaber. Også andre planter, f.eks. hylden, skulle have de samme egneskaber.
Kan man bare sætte link ind her, forsøger, det er første gang jeg bruger forum her :)

"Betacaroten findes i frugt og grøntsager, og i Danmark er de bedste kilder gulerødder, broccoli, grønkål, hvidkål, spinat og tomater. Over 20 publicerede studier har påvist, at en kost med et højt indhold af betacaroten vil reducere risikoen for at udvikle kræft.

Betacaroten forebygger beskadigelser i cellen, specielt i de celler, der findes som tynde vævshinder – såkaldte epiteliale celler – i fx hud, mund, fordøjelseskanal, lunge, livmoderhals, urinveje, og som statistiskt omfatter 90% af alle kræfttilfælde.

Der er dokumentation for, at betacaroten kan få forstadier til kræft i livmoderhalsen og mundhulen til at vende tilbage til normale tilstande. Dertil er der ti forskellige studier, som viser, at kvinder med lavt blod-betacaroten og/eller lavt kostindtag har signifikant højere risiko for at få præmaligne celleforandringer og kræft i livmoderhalsen. Én undersøgelse viste, at kvinder med de højeste betacaroten niveauer havde 80% mindre risiko for at udvikle livmoderhalskræft."

Hele artiklen, men der er masser af andet om netop det emne og meget af det er meget gammelt:
http://www.aarhusprivatklinik.dk/betacaroten-kraeft-og-medierne