Af Vivi Logan

Opskrifter fra Gamle Sorters dage smagsprøver: Falafler af tørrede ærter

 

Falafler af tørrede ærter

Opskrift på en stor portion falafler ca. 100 stk.


400 g tørrede ærter

2 bdt persille, hakket

1 fed hvidløg, finthakket

1 mellemstort løg

3 tsk stødt koriander

3 tsk stødt spidskommen

1 tsk salt

2 små kartofler, skrællet og revet

4 æg

4 spsk rasp

Lidt finthakket frisk chili

2 spsk citronsaft

Olie til at stege i/fritere


Ærterne sættes i blød i koldt vand i 12 – 24 timer, jo ældre de er jo længere udblødningstid. De blendes rå og blandes med resten af ingredienserne. Form runde falafler med en ske i hånden og kog nogle stykker af dem af gangen i varm olie til de er sprøde og lækre.

Jeg har ikke læst denne opskrift tidligere, men har lavet falafler i et par år. 

Jeg har startet med at lave en hummus og brugt den som "fars". Derefter har jeg gjort som til frikadeller. Rørt hummussen op med mel, løg, rasp, mælk og æg samt måske yderligere kryddering.

Jeg steger dem på panden som frikadeller.

Jeg har serveret dem for voksne mænd, og de nægtede at tro, at der ikke var kød i "dellerne".