Af Karen Bredahl

Salatruller

 

Salatruller er opfundet af min far, som var blevet for tyk og derfor havde fået besked af sin læge på, at han kun måtte spise ét stykke brød med pålæg til frokost. Derfor begyndte han at rulle alt muligt pålæg ind i salatblade og spiste dermed ikke brød. Og det blev han selvfølgelig ikke slankere af, men det smager dejligt.

 

Salatruller er salatblade rullet sammen om krydderurter, en streg mayonnaise og / eller hvilket andet fyld, man kunne tænke sig at rulle ind – f.eks. leverpostej, kogte kartofler skåret i stænger, en strimmel røræg, rejer, en sardin, en skive ost osv.

 

Kun fantasien sætter grænser for hvad der kan bruges.

 

Rullerne holdes sammen med en kødpind eller spises straks.

 Til dette er sorten "Liller" særdeles velegnet, da den får meget store, næsten flade blade, som er nemme at rulle.