Af Steen Jakobsen

Spinat alternativ.

Hej venner.

 

Vi kan godt lide spinat men problemet med at det går i blomst er lidt irriterende så vi har prøvet at supplere med diverse

bladbeder, engelsk spinat og Harres grøn mælde.

Imidlertid er alternativerne jo noget mere bitre selvom de stadigt smager godt hvis man kommer lidt sukker og fløde ved.

Specielt Harres Mælde synes vi er ret bitter men den er jo så utrolig nem at dyrke så jeg leder efter noget tilsvarende der er lidt mindre bitter.

Eller hvis nogen kender et trick der kan mindske bitterheden udover sukker og fløde?

 

Mvh.

Steen Jakobsen.

Jeg synes at Engelsk spinat fra Hvidkilde FS047 fungerer fuldt på højde med og endda bedre end spinat.

Den kan dyrkes om sommeren, den er utrolig produktiv. Man kan høste på den og den skyder igen og igen. Jeg synes at den smager virkelig godt helt uden sukker og fløde og så mangler den spinatens oxalfornemmelse.

Det er hvad jeg kan bidrage med, men måske ikke lige det du søgte?

 

Tak for det, det var lige det jeg søgte, og jeg vil gerne have flere alternativer hvis de findes.

 

Mvh.

Steen Jakobsen.

Jeg har i år prøvet Kruset Malva Malva crispa. Den er så lækker rå, at jeg slet ikke har prøvet den kogt endnu. Den bliver godt en meter høj og selvsår efter sigende gerne. Jeg har frø, hvis du er interesseret. Send sms til 21 42 26 02.

Jeg har også dyrket Harres Mælde i flere år. Nu ved jeg ikke, hvordan du har behandlet den. Men jeg synes, den smager godt, når den er blancheret i 3-5 min og vandet kasseret.