Af Isabelle Villard

Syltetøj med Courge de Siam (Confiture de Gergeline)

Her er min mormors opskrift med Courge de Siam som er en slags graskær som vokser i Drôme i Frankrig.

En courge de Siam (ca.4kg)

1 appelsin per kg courge de Siam (4)

 Om aften sæt i en stor gryde Courge de Siam som er skallet, skørret i små stykker, selv kød immellem frøerne kan bruges (indhold meget pektin) med appelsiner som er blevet skrallet og skærret i meget tynde skiver.

Bland med 700g sukker per kg frugter og lad det stå hele natten (Frugterne vil afgiv meget vand)

Om morgen kog det hele med lidt kanel eller vanilje 30 min, slukker for varmen og lad det stå til dagen efter.

Næste morgen sterilisere jeres glas med vand (10min ved 100 grader) og kog syltetøj 30 min igen.

Sæt i glas.

Bon appétit

Man kan også lav det med pære i stedet for appelsiner, men her skal man bruge lige så meget pære som Courge de Siam og vanilje

Er dette englehårsmarmelade?Jeg dyrker den nemlig i drivhuset og der ser ud til at blive noget ud af frugterne så vil gerne prøve at lave den.