Æbledag på Gl. Estrup, 8963 Auning

Tid og dato:
01. oktober 2017, 10:00 til 16:00
Adresse:
Randersvej 2
8963 Auning
Markedsdag med mulighed for at smage på gamle æblesorter

Det Grønne Museum er et af de få steder i Danmark, hvor man kan man opleve så mange af de gamle danske æblesorter.Museets store æbleplantage tæller over 280 gamle danske æblesorter, som man ellers ikke kan finde på de almindelige planteskoler. Det er en af museets arbejdsopgaver at bevare dem som en del af den levende kulturarv. Det vil sige de nytteplanter, som tidligere var helt almindelige i de danske landbohaver, men som nu kræver en målrettet indsats for at bevare, hvis de ikke skal forsvinde og helt gå i glemmebogen.

 

Det Grønne Museum inviterer til den store årlige Æbledag søndag den 1. oktober kl. 10-16, hvor gæsterne kan købe, smage og lave mad med de gamle æblesorter.Kom på en tur i æbleplantagen, deltag i den gratis madskole, få sortsnbestemt æbler fra din have eller moste dine egne medbragte æbler.

 

Salg af gamle danske æbletræer

Til Æbledagen sælger museet gamle dansk æbletræer. I år sælges der:  Annas Æble, Antonius æble, August Æble, Biangstedgård  nr 156, Brostrøm Guldreinet, Brøndæble, Bøgh’s citronæble, Dansk Rosenhaeger, Dronning Louise, Fejø Æble, Filippa, Filippa  ’Anka’, Flaskehalser, Gravenfin, Hvidkilde Voksæble, Højbjerg Sommeræble, Jacober, Kansler, Kronprins Frederik, Lise Legind, Lundbytorp Æble, Ondrup Høstæble, Ormslev Æble, Pigeon / ildrød – Dronningemølle, Rosenholm Æble, Signe Thilich, Skensved Æble, Spiseæble fra Vejle, Tyrrislund og Aaby Æble

Salg: Først til mølle.

 

Frøsamlerne har en stand med salg af foreningens frø og bøger.