Frø og planter til Efterårslisten 2017

Indkaldelse af tilbud til efterårslisten 2017


Snarest muligt og senest 13. august vil vi gerne høre fra dig om de frø og plantematerialer, du kan tilbyde til såning / lægning / plantning i løbet af efteråret.

  

Redaktionsgruppen har lavet en Vejledning om hvilke slags planter/frø der sættes på listen - og et skema til indberetning. Vi håber dermed at få mere ensartede informationer - og at gøre det lettere for jer, der skal indberette. Med Vejledningen følger et forslag til hvordan man udfylder de enkelte felter i skemaet. Hvis du har spørgsmål om skemaet, der ikke løses ved hjælp af eksemplerne, kan du kontakte NO Crossland.

 

De, der sidste år har tilbudt noget på efterårslisten, får en e-mail omkring 1. august med en oversigt over hvad de havde på listen sidste år.

 

Efterårslisten omfatter: podekviste, hvidløg, vintergrønt og de sorter der skal sås i efteråret.  

Nogle eksempler:

 

Salatgrønt til vintersalater og overvintring: Alm. karse, vinterkarse, vinterportulak, vårsalat, havemælde, salatsennep, hårdføre salater.
Hvidløg, porreløg, elefanthvidløg.
Efterårs/vintersåede ærter.
Efterårssåede kornsorter.
Bærbuske: Solbær, brombær m.m., jordbær.
Frugttræer: Podekviste.
Krydderurter, de der spirer bedst (eller kun) hvis de får kulde.
Sommerblomster - nogle har også brug for kulde.
Blomsterløg og stauder.

 

Som I kan se er der nogle ting, der helst skal i jorden allerede i august. Derfor vil vi forsøge at få listen klar til udsendelse sent i august måned (altså en forbedring i forhold til de sidste par lister).

Link til sidste efterårs og tidligere lister  

 

Jeres tilbud til den kommende liste skal sendes med e-mail til NO Crossland eller med posten til Niels O. Crossland, Sandholmvej 4, 3450 Allerød. 

Og senest – allersenest – 13/8 2017– og gerne så snart som muligt.

Jo tidligere indberetninger, des tidligere Frølisten!

 

NB:
Vi har også flere store markeder og festivaler i august, september og oktober (se vores Kalender for markeder m.m. frem til første uge i september). På disse er der altid gang i salget af frø m.m. til efterårssåning. Hvis du har en rimelig portion frø eller hvidløg (inkl. topløg) fra den nye høst. vil Frøposegruppen meget gerne høre fra dig!