Køb foreningens bøger

Vores projekt med genopdagelse af gamle danske bælgfrugter sluttede i 2015 med udgivelsen af en bog på 130 sider, "Ærter og bønner: Genopdagelse af 28 gamle danske sorter". Her finder du beskrivelser og kulturhistoriske oplysninger på alle 28 sorter, erfaringsopsamling, dyrkningsvejledning, opskrifter både jordnære og finurlige, og information om  bælgfrugternes næringsindhold og brug i vores kost. Og masser af billeder.

 

I 2016 udgav vi vores nye hæfte om frøavl: "Frøavl: Om at gå i frø - og vokse med opgaven" på 28 sider. Det omfatter følgende afsnit: Hvorfor blive frøsamler; Grundlæggende plantekendskab; F1 hybrider eller frøægte sorter; At bevare en sorts egenskaber; Udvælgelse af planter til frøavl; Høst, rensning og opbevaring; Holdbarhed af udvalgte arter; og Oversigt over anbefalede afstande. 
 

Måske gode julegaver til den haveinteresserede?

 

Bestilling af "Gamle danske bælgfrugter":

Medlemspris 32 kr. (porto og omkostninger). (Foreningens medlemmer kan også hente en gratis kopi på vores stande på markeder, på weekend- og dagkurser og ved arrangementer.)

Andre kan bestille bogen fra foreningen for 85 kr. inkl. forsendelse.

  • Overfør først beløbet til vores konto hos Merkur: Reg. nr. 8401, kontonr. 0004238533, eller via Mobile Pay til 9399 8099. Send navn og adresse til kontakt@froesamlerne.dk. Eller hvis du har betalt via mobilen, en mail med besked om det plus navn og adresse - for at sikre at vi ser den.

Bestilling af "Frøavl: Om at gå i frø":

Medlemspris: Porto 16 kr.

Ikke-medlemmer: 35 kr. inkl. porto. Samme fremgangsmåde.

NB: Bestillinger til julegaver 2017 kan kun nås via Quickbrev - kontakt foreningen for priserne.

 

Og endelig kan man læse "Ærtebogen "på sin computer eller downloade den fra et link på hjemmesiden. "Frøavl" findes på Dropbox.

 

 

 

 

 

Ærte/bønneprojektet fikstøtte af Fødevareministeriet og Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikterne.