Konference om ulovlige patenter på planter GENNEMFØRES ON-LINE


Tid og dato:
Mandag 27. november 2023, kl. 10:30 til 12:00
Adresse:
ON-LINE Konference
2711 NO PATENTS ON SEEDS!

Organisationen NO PATENTS ON SEEDS! inviterer til oplæg om patenternes indtog i kulturplanterne. Konferencen er ændret til ON-LINE, og man kan stille spørgsmål undervejs.

Det er forbudt at udstede patent på traditionelt avlede planter, men Den Europæiske Patent Organisation (EPO) udsteder alligevel flere og flere patenter. På konferencen forklarer danske og internationale foreninger og politikere, hvorfor fri adgang til plantegenetisk variation er vigtig, hvad konsekvensen af patenter kan blive for fx frøavlere og økologiske jordbrugere – og du bliver helt aktuelt opdateret på lovgivning og eksempler på ulovlige patenter.

Til slut er der mulighed for at komme med bemærkninger, stille spørgsmål og drøfte, hvad vi kan gøre for i fællesskab at stoppe de lovstridige udstedelser af patenter på planter. Læs mere om det her.

NO PATENTS ON SEEDS! Er en paraplyorganisation for europæiske foreninger, der er bekymrede over det stigende antal af patenter på planter, frø og husdyr – og den betydning, de kan få for biodiversitet, innovation og alle os, der dyrker og forædler kulturplanter.
Foreningen Frøsamlerne er medlem af NO PATENTS ON SEEDS! Se de andre medlemmer her.

Tilmeld dig ved at skrive en kort besked (på engelsk) til: 
johanna.eckhardt@no-patents-on-seeds.org

Konferencen foregår på engelsk.