For sent til tilmeldingsfristen? Hør om der er plads. Sms Nina på 26805118 eller send email til hende via tilmeldingslinket.
Efterårskurset holder vi ved Hjarbæk Fjord, med mark ned til vandet til telte (og sælkolonien på tangen) samt egne shelters i en lille skov. Virksund ligger 30 min. fra Hobro, 20 min. fra Skive, 25 min. fra Viborg.
Du finder tilmeldingslinket nederst på siden. Der er enkelt-, dobbelt- og 3-sengs værelser og mulighed for at sove på madras i et grupperum, i centrets 3 shelters eller i telt på marken - nede ved vandet eller lige udenfor bygningen.
Program:
Fredag aften: Mød bestyrelsen, høre om og diskutere deres aktuelle planer og mulige projekter.
Lørdag: Valg mellem 4 heldags udflugter med madpakker:
1) KULTUR OG HISTORIE - Pometet i Rødding, ”Æblets By” i Salling.Et lokalt projekt med ’Anton Pedersens æblesamling’, et nøddearboret med bl.a. spisekastanier, en blommesamling og en lund med frøformerede æbler. Anton Pedersen, den store æbleforsker, er født på egnen og hans undersøgelser af den vestjyske frugtavl har dannet grundlæg for sortsvalget. Vi vil også besøge Lihme Kirke, naturpleje initiativer ved Kås Hovedgård og søen ved Spøttrup Borg sammen med lederen for det lokalhistoriske arkiv.
2) ET LIVSVÆRK: GRØNTSAGER OG FRØSAMLING I BAGHAVEN - Besøg i Holstebro Urtehave v/ frøsamler og adoptionskoordinator Anders Bech. Han har fået besked om at skære ned til 350 spiselige afgrøder i ’Holstebro Urtehave’, der også sælger til lokale restauranter, og er i stedet gået i gang med forædlingsprojekter med kål, bladbeder og en ny tomatsort.
3) FRUGT FOR FEINSCHMECKERE - Pometet på Blomstergården v/ Viborg. Dette er et kursustilbud til rigtige frugtnørder. Villy Mougaard har mangeårig erfaring med dyrkning og indsamling af traditionelle frugtsorter. Han har også forsket i og vil snakke om bedre beskæringsteknik, biodiversitet som skadedyrsbekæmpelse, valg af æblesorter til alle sæsoner m.m. Der kan bestilles podekviste til forsendelse næste forår – fra pometets katalog eller blandt de sorter, vi får smagsprøver af (frugter og æblemost).
4) SELVFORSYNING, LOKAL AFSÆTNING OG ØKOLOGI MED ET PIFT AF SPIRITUALITET.
Formiddag: Sønderlund Gård v/frøsamlere Charlotte og Jørn Weirsøe, der på 4. år opbygger en økologisk selvforsyningsgård med mange dyr, køkkenurter og markafgrøder inkl. opformering af vores Lille Tårøje foder roe. Gården er desuden omgivet af det smukkeste istidslandskab med vild natur, så langt øjet rækker.
Eftermiddag: Besøg Eva i Drivhuset, der snart har 40 års jubilæum med dyrkning og salg af økologiske grønsager, salg af vegetariske og veganske økologiske færdigretter, café, gårdbutik og kurser, fredssti, meditation og yoga.
Aften: "Frøorgie"
Søndag: Workshops, se programmet.
Klik her for tilmelding