I efteråret er det 25 år siden at gæster for første gang kunne opleve haven med de mange gamle danske sorter.
Det Grønne Museum har sammensat en buket af et program til dagen, som blandt andet byder på:
- SMAG OG SANSER: Mød supersmageren Lisbeth Ankersen, som tager dig med på en rejse i sansernes verden. Med udgangspunkt i havens råvarer undersøger I de fem sanser og ser, hvad der sker, når de blandes. Du kan også teste dig selv: Er du en supersmager?
- SMAG PÅ HAVEN: Få en snak med kokken om havens mange smage, se ham arbejde og sæt selv tænderne i de lækreste retter.
- BESØG STANDENE: Udeområdet vil være fyldt med stande, hvor du kan få viden – og måske gøre en god og lækker handel? Mød blandt andet, Blomstergården, Frøsamlerne, Nordisk Bryghus, biavlerlauget, restaurant Den Gamle Stald og mange andre.
- RUNDVISNING i frugtplantagen: Kom med Villy fra Blomstergården ind i frugternes verden, når han viser rundt og fortæller i frugtplantagerne.
- MASSER AF FORMIDLING: Kom ind og bliver klogere på de mange små universer, der gemmer sig på Det Grønne Museum: Bigården, Polakhuset, Historiske Køkkener, Ølbryggerlauget og meget andet.
- FOTOUDSTILLING: Oplev 25 år med haven fortalt i billeder fra dens levetid.
Frøsamlerne deltager med en stand, sælger medlemmernes frø og foreningens skrifter og fortæller om vores mål og arbejdet med at bevare gamle sorter.