SE HER! Frøsamlernes Efterårskursus


Tid og dato:
30. sep - 2. okt 2022, kl. 16-13
Adresse:
Virksund Kursuscenter, Livøvej 5
7840 Højslev

Vores traditionelle weekend, med ny dato

Efterårskurset holder vi ved Hjarbæk Fjord, med mark ned til vandet (og sælkolonien på tangen) og egne shelters. Virksund ligger 30 min. fra Hobro, 20 min. fra Skive, 25 min. fra Viborg.

 Kun datoen er fastlagt. Priserne bliver rimelige, med enkelt-, dobbelt- og 3-sengs værelser og mulighed for at sove på madras i et grupperum, i centrets 3 shelters eller i telt på marken - nede ved vandet eller lige udenfor bygningen.

Program: Heller ikke udviklet endnu. Men vi er inviteret til at besøge Holstebro Urtehave v/ frøsamler og koordinator Anders Bech. Anders har fået bud om at skære ned på den selvforsynende køkken- og urtehave, og da den nu kun rummer 350 sorter, har han i stedet kastet sin kreativitet over forædlingsprojekter med kål, bladbeder og en ny tomatsort.

Virksund ligger en halv time i hver retning fra to historiske pometet - begge i (en) Rødding by. Vi er inviteret til at besøge Villy Mougaard i Blomstergårdens Pomet. Villy har mangeårig erfaring med traditionelle frugtsorter - ud over ablæer, pærer og blommer indsamler han morbær, kvæde, mispel, surkirsebær, kræger og mirabeller. Han har også forsket i bedre beskæringsteknik.