Sort

FS ID
FS 1246
VIDENSKABELIGT NAVN
Scientific name
Capsicum pubescens
SUBSPECIES ELLER VARIANT
Subspecies or variant
ACC. DATO
acc. date
12-01-2022
DANSK NAVN
Danish name
rocoto
ACCESSIONSNAVN
Accession name
Mini Olive Rocoto
CULTIVAR TYPE
Biological status
Ny/ukendt/undersøges (P)
SIDST RETTET
Latest update
14-01-2022
ANDEN ID
Other ID
FRØ/KLON
Seed/clone
Frø
PRIORITET
Priority
Ikke adoption
DONORÅR
Donor year
2022
DONOR LAND
Donor country
Danmark
OPRINDELSESLAND
Country of origin
HISTORIE
History
Denne meget specielle chili stammer fra Rebecca Toubøls have i Rødekro. Det er mest sandsynligt en mutation af Mini Gul Rocoto, som hun fik med som meget gamle frø i et frøbyt i 2014. Men i stedet for at modne gul, beholdt den sin grønne farve og først til allersidst ændrede den til olivenfarvet. Det er den allerførste rocoto, der forbliver grøn som moden.
BESKRIVELSE
Description
Ganske som vilde chili let løsnes når de er modne, vil man kunne tjekke Mini Olive rocotos modenhed, ved at se om den nemt slipper bægeret. Er den ordentlig moden, vil den være orange på det sted, hvor den var fæstnet til bægeret. Moden smager den som en spicy kiwi, let overmoden mere i retning af spicy mango, mere sød i det. Denne saftige chili er en delikatesse til at lave chilisovs af eller at skære i tynde skiver ud over en ostemad. Den vil også egne sige perfekt til en spicy chutney. Den sås meget gerne under kunstigt lys i december/januar, for at få mest muligt ud af den. Nogle sår februar og når kun lige at få modne frugter, men tager den så ind for at modne flere indendørs. Rocotos har generelt en lang modningstid. De trives ganske fint udendørs indtil frost.
EKSTRA VIDEN
More knowledge
BILLEDER
Images
Blomst:
Billede af blomst
Fotograf: Rebecca Toubøl
Plante:
Billede af plante
Fotograf: Rebecca Toubøl
Nærbillede:
Nærbillede
Fotograf: Rebecca Toubøl (overskårne frugter)
Til liste