Opskrifter

Det behøver vi ikke lære nogen - hvis der er tale om de grønne ærter, høje og lave, friske fra planten. Men det kniber for de fleste af os med at bruge de tørrede ærter - grønne og grå - i madlavningen. Det er en del af danskernes traditionelle kultur, der næsten er gået tabt.

Her er links til flere opskrifter - på både bønner og ærter fra Frøsamlernes sortiment - dels fra vores første Madevent i projektet med Bi Skaarup, dels fra anden Madevent i 2013 med kokke fra projektet (Jens og Ane fra MULD og Vivi Logan), dels fra medlemmernes egne køkkener og vores stand på De Gamle Sorters Dage på Frilandsmuseet.

Historiske opskrifter med grå ærter

Fra madhistoriken Bi Skaarup 
Fra (eller inspireret af) Madame Mangors kogebog
Flere opskrifter med "lollandske rosiner"

Moderne opskrifter med ærter og bønner

Moderne opskrifter fra MULD  
Opskrifter fra De Gamle Sorters Dage - og andre med ærter og bønner fra Frøsamlernes projekt - Falafler bagt i ovn, Ærtehummus m.m.
Ærtepandekager med grøn ærtemos fra Frøsamlernes bog "Ærter og bønner - genopdagelse af 28 gamle danske bælgfrugter"