Opskrifter
Det behøver vi ikke lære nogen - hvis der er tale om de grønne ærter,
høje og lave, friske fra planten. Men det kniber for de fleste af os
med at bruge de tørrede ærter - grønne og grå - i madlavningen. Det er
en del af danskernes traditionelle kultur, der næsten er gået tabt.
Her er links til flere opskrifter - på både bønner og ærter fra
Frøsamlernes sortiment - dels fra vores første Madevent i projektet med
Bi Skaarup, dels fra anden Madevent i 2013 med kokke fra projektet (Jens
og Ane fra MULD og Vivi Logan), dels fra medlemmernes egne køkkener og
vores stand på De Gamle Sorters Dage på Frilandsmuseet.
Historiske opskrifter med grå ærter
Fra madhistoriken Bi Skaarup
Fra (eller inspireret af) Madame Mangors kogebog
Flere opskrifter med "lollandske rosiner"
Moderne opskrifter med ærter og bønner
Moderne opskrifter fra MULD
Opskrifter fra De Gamle Sorters Dage - og andre med ærter og bønner fra Frøsamlernes projekt - Falafler bagt i ovn, Ærtehummus m.m.
Ærtepandekager med grøn ærtemos fra Frøsamlernes bog "Ærter og bønner - genopdagelse af 28 gamle danske bælgfrugter"