plakat om høstmarkedet på Kringsminde

Se sommerens arbejde i Margrethes Have

Den nyetablerede "Margrethes Have" vises frem på Kringsmindes Høstfestival - med smagsprover
29. juli 2021, 13:52

Frøsamlerne og andre frivillige har arbejdet foråret og sommeren igennem på Kringsminde Museumsgård v/ Fredericia med at etablere en køkkenhave anno 1943 efter den kendte havekonsulent Margrethe Hvid Jakobsens haveplaner. Smukke plancher på stedet fortæller om flere af de gamle sorter, om den spændende personlighed Margrethe Hvid Jakobsen - havebrugskonsulent fra 1914, forfatter og senere radiopersonlighed med stor indflydelse blandt husmoder-, husmands- og landboforeningernes medlemmer. Samt om Frøsamlernes arbejde og om hvor man kan skaffe frø af gamle sorter.

Vi viser haven frem lørdag d. 14. august på Kringsmindes Høstdag, med fortællinger om sorterne fra bogen "Køkkenurter: Dyrkning og Konservering", 1943, af Margrethe Hvid Jakobsen og Sigrid Krogh - og med smagsprøver efter Sigrids opskrifter.

Projektet fortsætter i 2022 og vi håber at mange flere frivillige, både frøsamlere og lokale haveentusiaster, vil deltage i projektet, der ud over havepasning og kendskab til de gamle sorter også byder på viden om frøsamling og diskussion - med afprøvning i praksis - om hvordan vi bedst kan formidle vigtigheden af bevarings- arbejde til museernes gæster. Lignende museumsprojekter finder sted i Den Gamle By i Århus og i Litauen, Letland og Estland, hvor Frøsamlerne har været med til at støtte bevidsthed om plantegenetiske ressourcer.

Du kan se hele programmet for Høst på Kringsminde her.