Tivoli - gæster ved frøsamlerstanden

Lørdag den 14. og søndag den 15. september var det ”Smag på Haven” dag i Tivoli. Og Frøsamlerne var med!

Vejret var fint, og haven var fuld af gæster, der smagte på traditionelle sorter af bælgfrugter – humus af Brun Ært fra Nakskov og chokoladekage af sorte Delicates-bønner – som mange troede, de ikke kunne lide. Men det kunne de! Og både børn og voksne gik fra Frøsamlernes stand med et nyt og mere positivt syn på smagsoplevelsen. Og mere viden om planteproteiner, ernæring, gamle sorter.

”Vi fik så mange positive tilkendegivelser, så vi har virkelig fået overbevist folk om de gamle sorters kvaliteter”, sagde Mariann Villadsen Chiahni, der var en af Frøsamlerne på standen.

Mariann havde også bagt 16 chokoladekager (16!) som blev til ikke mindre end 1100 smagsprøver den første dag og 1400 den næste. Desuden var der 10 liter humus, som blev serveret på knækbrød og blev til et lignende antal smagsprøver.  

En del af gæsterne fotograferede også opskrifterne, læste vores infoark og købte frø.

Ved siden af Frøsamlernes stand var der stande fra fx Dansk Biavler Forening, TagTomat og firmaet Verdens Ende, der sælger økologisk mikrogrønt.

”Smag på Haven” bragte os i kontakt med et stort publikum, her iblandt folk, vi ikke plejer at møde på de markeder, vi deltager i. Der var masser af børn og også folk, der ikke var helt unge … og mange af dem plejer ikke at være i nærkontakt med gamle danske bælgfrugter og traditionelle sorter.

I foromtalen af eventen finder du både infoarket om sorterne og Frøsamlernes arbejde, en opskrift på humus ... og selvfølgelig den populære chokoladekage!