bogen

Vores udgivelser

Ærter og bønner: Genopdagelse af 28 gamle danske sorter

Vores projekt med genopdagelse af gamle danske bælgfrugter sluttede i juni 2015 - med udgivelsen af en bog på 130 sider, "Ærter og bønner: Genopdagelse af 28 gamle danske sorter". Her finder du beskrivelser og kulturhistoriske oplysninger på alle 28 sorter, erfaringsopsamling, dyrkningsvejledning, opskrifter både jordnære og finurlige, og information om  bælgfrugternes næringsindhold og brug i vores kost. Og masser af billeder.

Bogen kan bestilles fra foreningens webshop for 125 kr. plus forsendelse. Vi har også et tilbud om bogen plus 3 poser ærter eller bønne, de fleste afprøvet i vores projekt.

Du kan også læse bogen på din computer eller downloade den her: Ærter og bønner: Genopdagelse af 28 gamle danske sorter. God fornøjelse - og en kæmpe tak til både medlemmerne og alle de andre entusiastiske mennesker og organisationer for den store deltagelse i projektet!

Frøavl

Vores seneste udgivelse er hæftet "Frøavl: Om at gå i frø - og vokse med opgaven", på 30 sider. Hæftet indeholder grundlæggende information om køkkenurters bestøvning og om frøkonstante sorter kontra F1 hybrider; praktisk vejledning i frøavl, høst og opbevaring af de almindelige køkkenurter; og tabeller med frøenes holdbarhed og bevarelse af sorternes særlige egenskaber. 

"Frøavl" kan bestilles fra foreningens webshop.
Hæftet deles gratis ud til medlemmer på kurser og møder - eller du kan bestille et enkelt medlemskopi (gratis på nær porto) i vores webshop. 

Den kan også hentes her: (5 MB)

Begge bøger

Hvis du vil bestille både "Ærter og bønner" og hæftet "Frøavl", kan du spare porto - forsendelse på bogen kan godt dække hæftet. Kontakt webbutikken inden du bestiller!

 

Kontakt

Du er velkommen til at kontakte frøsamlerne på følgende email-adresse: kontakt@froesamlerne.dk

Du finder mere om medlemskab her 

Indmeldelse - Se knappen "BLIV MEDLEM" herover